mitt dalarn

Facility management på agendan

Låt mig fortsätta med frågorna. Sedan förra veckan har mängder av frågor kommit in och det tycks vara facility management som engagerar er mest av allt. Jag vet inte riktigt vad detta bottnar i. Antingen har ni ett stort och genuint intresse för städning. Så kan det förstås vara. Eller så är ni bara nyfikna på mig och vad gör bortom denna blogg. Alldeles oavsett tycker jag att det är himla roligt och jag svarar gladeligen på era frågor.

Varför facility management?

Jag inkluderade denna fråga eftersom jag tyckte att den var intressant ställd. Den kan tolkas som ”varför jobbar du med facility management?” och då kan jag svara på det med en kort historia. Jag började jobba med facility management för att min kusins företag behövde folk. De var desperata för folk att rycka in och jag tog på mig uppdraget. Jag hade trots allt inget annat jobb då, eftersom jag fortfarande gick i gymnasiet. Jag började jobba med facility management för företaget på kvällar och helger. En lagom start på en ganska lång tid i branschen sedan.

Om frågan ”varför facility management?” syftar till varför någon bör ta hjälp med tjänsten – ja, då kan svaret förstås låta annorlunda. Den här typen av tjänst syftar till att underlätta för företag, ofta stora och mellanstora sådana. Man tar hjälp av en professionell firma – som vår – för att få assistans med vardagsbestyren på företaget. Det kan handla om lite allt möjligt beroende på vad företaget i fråga sysslar med. Facility management formas utefter kundens behov, i alla fall om det är ett högkvalitativt bolag som utför den.

Jobbar din dotter också med facility management?

Det stämmer alldeles utmärkt. Efter att jag tog över företaget valde vi att expandera till andra marknader. Då behövt jag folk som kunde hjälpa till med den biten. Att avlasta mig och Håkan, helt enkelt. Det var då som Josefin ryckte in och hon trivdes bra med facility management direkt. Det var också hennes första jobb så det finns väl en poetisk underton någonstans här om man letar noga. Nu ska hon dock sluta arbeta hos oss och istället börja plugga. Jag är glad för hennes skull och tacksam för det kanonjobb hon gjort hos oss!

Är facility management bara för företag?

Ja, precis. Det är en tjänst som är anpassad för att tillämpas hos företag och organisationer. Om man däremot är intresserad av liknande tjänster som privatperson erbjuder vi en rad sådana. Det är bara att höra av sig om du vill veta mer om just vilka dessa tjänster är.

Frågorna om facility management får lov att ta slut där för denna gång men återkom gärna om ni har fler funderingar!