mitt dalarn

En lyckad flyttstädning

Flyttstädning kan vara roligt tänkte Rita, det har jag aldrig gjort förut. Jag bjuder in mina vänner och så gör vi det tillsammans. Det är väl inte konstigare än att be dem bära saker när man flyttar. Bära, skura, samma lika. Så flyttstädning med vänner fick det bli, Ritas vänner är förvånansvärt snälla och hjälpsamma faktiskt. Så snälla att de går med på att hjälpa henne med flyttstädningen, fastän ingen av dem har gjort det förut och kanske rentav inte är så särskilt engagerade i sin vardagsstädning heller. Men sagt och gjort, flyttstädning skulle det bli. 

Som tur är bodde Rita inte särskilt stort innan flytten, och då tänkte hon även att det inte skulle ta så lång tid med flyttstädningen, och sedan kunde de gå ut och käka en bit mat så behövde det trevliga inte vara över bara för att flyttstädningen blivit klar. Kanske skulle de också ta ett glas vin under flyttstädningen? Det kan göra de tråkigaste sysslorna lite mer upplivade. Rita hade en plan för sin flyttstädning. 

Dagen D samlades de så hos Rita, eller ja där Rita hade bott då, eftersom hon ju precis dagen innan flyttat ut. Nu var det bara flyttstädningen kvar som avslut på kapitlet så att säga. Rita hade köpt en bag-in-box, kommit ihåg att lämna dammsugare och städprylar när hon forslade undan flyttlasset och var på sitt bästa humör, för det här hade hon gått och längtat efter. Flytten då, kanske mer än flyttstädningen, men även att få träffa sina vänner, för det gör man sällan så ofta som man egentligen skulle vilja. Eller för Ritas del är det så i alla fall.

Hur gick det då med flyttstädningen? Det gick väl ganska bra på det stora hela, lite spillt vin och heta diskussioner om moppteknik till trots. När man är några stycken som hjälps åt går det fort, och det kanske inte blev den mest noggranna flyttstädningen någonsin, men duglig i alla fall. Och god middag efteråt, så Rita kände sig nöjd och tänkte nästan att hon hoppas att nån av hennes vänner snart ska flytta så de kan hjälpas åt med en flyttstädning igen då. Men bara nästan, man kan ju trots allt ta ett glas vin och en middag med sina vänner utan att behöva göra en hel flyttstädning också.